Szerintem sokan ismerik ezt a kaját, legfeljebb más néven. Igen kiváló étek, nyáron hidegen is szoktuk enni, még feltétet se igényel. Ezt a nevet az anyósomtól hallottam, a nénikém hamis csirkepaprikásnak hívta, így talán "előkelőbb"...

Nagyon szeretjük ezt az egyszerű ételt. A nagy fiam felment Pestre, és amikor telefonált, említettem, hogy mit főzünk.

- Bográcsban? - kérdezte.

- Persze! - feleltem, így ő adta az ötletet. Nos akkor nézzük, hogyan kell elkészíteni:

Nem komplikált, hasonlít a paprikás krumplihoz, csak be kell habarni, és..

Szóval tüzet raksz a bogrács alatt, ha a láng alább hagyott, akkor egy jó kanál zsírra két nagy fej, vékonyra szeletelt hagymát dobsz, és üvegesre dinszteled. Ezt tapasztalatból mondom, ha így teszel, akkor a kajában nem lesznek olyan kis fekete biszbaszok, mint nekem sikeredett, ugyanis nagy tűzön pirítottam, és ami a szélre került kissé megbarnult, hogy finoman fogalmazzak.

Most mehet bele egy nagy evőkanál pirospaprika. Ha csípős, nekem jobban ízlik, de akkor a Seafalconné nem tudja enni, így én édes nemest tettem bele..

Megkevered, majd mehet bele a kockára, karikára vagy éppenséggel hasábnak felszeletelt krumpli, ki hogyan szereti, láthatod, hogy nincsenek kötöttségek, szárnyalhat a fantázia... És mehet bele kevés paradicsom és zöldpaprika is. Megkevered, és felöntöd vízzel. lefeded, ha puha (ami hamar bekövetkezik) behabarod, és máris tálalhatod.

Ehhez savanyúság illik, mi dobálós savanyúságot ettünk hozzá.