A mángold nem igazán közismert zöldség, pedig nagyon finom. Piacon még sosem láttam, üzletben nem találkoztam vele. Ha kipróbálnád, akkor nincs más hátra, mint a kiskert. Egy sornyi több, mint elég.

A kertemben ültettem egy sornyit. A fele világoszöld, a folytatása vörös nyelű, haragoszöld.

A levele halványan emlékeztet a spenótra, bátran elkészíthető főzeléknek. Az asszonykám azt találta ki, hogy az ilyen hatalmas leveleket a Jóisten arra találta ki, hogy abba göngyöljük a tölteléket vagy bármi mást. Ő virslit tekert bele, de rántottával is megtöltötte. Sajttal megszórva igazán isteni kaja!
Nemcsak a levele, de a levélnyél is felhasználható. Gyengén megpárolva fogyasztható, de akár nyersen is.
Ha zöld salátát készítek, akkor mindig vágok bele mángoldnyelet és levelet is!