Aki fázik, az vegyen bundát! Így tettek nálam a zöldségek. Jelesül a cukkini, a cékla, a sárgarépa, meg jó pár alma. Ez az öltözet majd minden zöldségfélének jól áll, és ha gyümölcsöt készítesz így, akkor a bundát kicsit édeskésre kell beállítani.

Nagyon szeretem az indiai ízesítést, kedvelem a zöldségeket, most meg az ünnepek után sok minden kell, csak hús nem, így aztán örömmel készítettem el. Ennél az indiai fogásnál a bunda a lényeg. Ha Kriszta konyhájában elolvasod a bejegyzést, akkor megtudhatod, hogy milyen fontos az alapanyag milyensége. Azaz a csicseriborsó liszt legyen indiai eredetű, ne magyar, mert az nem olyan. Hogy milyen magyar lisztből csinálni, megláthatod az én fotómon, hogy milyen indiaiból, megnézheted Krisztáéban.

Ráadásul én nem is csicseriborsó lisztet használtam, hanem sárgaborsót. Mégpedig úgy, hogy a kávédarálóban alaposan megdaráltam a borsót, passz...

A fűszerek közül csak a római köményt, a koriandert használtam, valamint hing helyett gyömbéres fokhagymapasztát (házi). A só és a fehér bors jött még hozzá.
Húsz deka sárgaborsóliszthez kimértem pontosan a megadott 230 ml. jéghideg vizet, és a fűszerekkel együtt összekevertem. (Persze a magokat előbb porrá őröltem a kávédarálóban!) Palacsintatészta sűrűségű tésztát készítettem, amibe beleforgattam a zöldségeket (nem sóztam, és forgatás előtt megtörölgettem, így jobban tapadt) Majd forró, bő olajban kisütöttem.

Humuszt készítettem hozzá, abba mártogattam.
A humuszhoz először tahinit készítettem: 50 gramm szezámmagot kávédarálóban megdaráltam. Sűrű massza lett belőle. Kikapartam egy tálkába, adtam hozzá vagy 15-20 csepp szezámolajat, és azzal simára kevertem. Azt írja a Wikipédia, hogy mivel a tahini egyetlen alkotóeleme a szezámmag, ezért tápanyag és vitamintartalma is hasonló, annyi különbséggel, hogy azok felszívódása sokkal hatékonyabb a magok megőrlése miatt.

Egy konzerv csicseriborsót beleöntöttem a turmixgépbe, hozzáadtam a tahinit, kevés olíva olajat, sóztam, borsoztam, adtam hozzá kevés kurkumát és őrölt, szárított gyömbért, valamint durvára darált borsot. Az egészet simára turmixoltam. Eleinte nehezen ment, a konzerv levéből adtam hozzá. Ne legyen túl híg, akkor jó.  Kiváló mártogatós volt a pakorához.