Jó lenne tudni, kinek mi jut a címről az eszébe? De arra most nincs lelkierőm, hogy szavazó modult készítsek, és kivárjam, amíg elég sokan kattintanak...

Inkább elmondom, hogy micsoda ez a nyolcas! Kezdem ott, hogy van nekem egy barátom. Nem titok a neve, Reményik Laci, itt van a honlapja.

Nos, őt olyan szerencse érte, hogy harmincéves kora előtt végleg elvesztette a szeme világát. Ne gondold azt, hogy zöldségeket beszélek! Nem tudom, melyik könyvének a bemutatóján ő mondta így! Ugyanis amióta nem lát, kiteljesedett az élete. Azelőtt hazajött a melóból, egy üveg sör mellett leült tévézni, majd szunya, meló, és egy végtelen körforgás volt az élete.

Amióta vak, megtanult számítógépezni, írt hat könyvet, megszervezte az Ezer arc, ezer talentum klubesteket, ami évek óta tart. Egy "gyenge pillanatában fogadást kötött, hogy egy év alatt vakon kétezer kilométert túrázik. Nem sikerült ez az egy év, ugyanis 8 hónap alatt megcsinálta. Erről született egy könyv is.

És itt jön a képbe a Magyarországi Nyolcas. Ezt ő találta ki.

Elindultak Záhonyból, végig Észak Magyarországon, majd irány a dunaföldvári híd, Szigetvár, Zala, A nyugati végek, Mosonmagyaróvár, Győr, és április 16-án érkeztek Akára. Ácsteszérről jöttek, innen Súr, Bakonycsernye és Csetény volt az útvonal, ott aludtak, és utána folytatták a túrát Kádártáig. Szakaszokban gyalogolnak. Szombat reggel leutaznak oda, ahol előzőleg abbahagyták, és nekiindulnak. és így tovább. Hamarost átkelnek Földvárnál a Dunán megint, majd Délmagyarország, egészen Battonyáig, és fel Záhonyba.

Látod már a nyolcast? Ezt a túrát 2008-ban kezdték, és jövőre fejezik be. Adjon az Isten erőt, egészséget Laci, hogy végigcsináld!

Három kép Akán: Érkezik a csapat. Csak Laci vak, a többiek természetesen látók. Jobbról az első Oláh Tamás a túravezető, mögötte hátol Reményik Laci.

Vendégül láttuk a csapatot egy félórás beszélgetésre. Reményik Laci ül, a piros dzsekis hölgy előtt-mellett.

Oláh Tamás fotóalbumát itt megnézhetitek. Ebből egy kép, mert én is rajta vagyok, amint a falunk térképét mutatom: