A kertben orvul megnőtt a cukkini. Amíg Hévíztünk megemberesedett, de akkorára, hogy én ekkorát még nem is láttam.

Nos, mit lehet ezzel csinálni? Salátát nyilván nem.

Rántani?

Főzelék? Olyant nem hallottam, de aki főzött már, szólhat!

Nos, meg kell tölteni!

Az asszony neki is állt. Kettévágta, kibelezte, majd forró vízbe dobta, és nagyjából öt-nyolc percig főzte. Utána főtt rizshez adta a kivájt belet, amiből persze a magokat kiszedte. Összekeverte a tegnapi nyúlpaprikás maradék szaftjával, vágott hozzá némi friss paradicsomot, paprikát, no meg bazsalikomot, petrezselymet, összekeverte és megtöltötte a két felet. Mellé szórta a magokat, majd betolta a sütőbe, és mintegy fél órát sütötte. Sajt azért nem került a tetejére, mert nem volt itthon, és azért nem mentünk be Kisbérre.

Nem kell aggódni, hogy milyen nagy adag, négyen voltunk rá, elfogyott, finom volt, és a magok is igen ízletesek, ha a te kertedben is nő ekkora, akkor csinálj belőle ilyet.

Itt a vége, fuss el véle.