A Seafalcon mesél

Mindenféléről mesélek a tengerészet kapcsán. Fényképek, videók, receptek, sztorik, naplóbejegyzések, viccek... ami jön.

Pizzát ebédeltem

Print Friendly and PDF

... de tegnap, mert akkor volt tésztanapom a 90 naposban... És persze vegetariánust, ha a mozzarella belefér.
A receptje majdnem ugyanaz, mint az előzőé, azzal a különbséggel, hogy a liszt et megkevertem, és 15 deka teljes kiőrlésű rozslisztet adtam hozzá (persze a finomliszt kárára).
És most, hogy Évi is elégedett legyen, van rajta hagymakarika is! Ráadásul lila hagymából! És még ráadásabbul: a kertben termett! Egyáltalán: minden a kertben termett, amit rápakoltam (a mozzarellabokor tavasszal elfagyott, így azt a bótban vettem).

Pizza

Print Friendly and PDF

Finomat ebédeltem! A nagy fiam emlegette, hogy régen mennyi pizzát főztem, mostanában meg nem. Hát persze, nem hiányzott, hogy hízzak! Most pihen a 90 napos kúra, ezért a pizza belefér.

Meggugliztam, és ahogyan vártam ezerféle elkészítési módot találtam. Most azt választottam, hogy szigorúan követem a recept előírásait, nem kalandozok, és nem futok ámok.

Tehát vettem 40 deka lisztet, 1,8 dl langyos vizet (ujj meleg, azaz 36 fokos), 25 gr élesztőt. A vízben elkevertem az élesztőt, adtam hozzá egy kevéske cukrot, hogy gyorsabban beinduljon. A lisztbe öntöttem, és összedolgoztam. Figyeled: nincs benne só!!! Fél órányi kelés után hozzáadtam a sót, egy evőkanál olívaolajat, és alaposan összedolgoztam. Újra eltettem pihenni.

Közben a paradicsomokat forró vízbe, majd hidegbe dobtam, és könnyedén lehúztam a bőrüket.

Rászeleteltem a pizzára. Ezután jött a mozzarella sajt. Majdnem "Szentségtörés pizza" lett a neve, mert eltűnt a sajt, amit az Lidlinél vettünk, s milyen a pizza sajt nélkül, nem?

Szentségtörés. De aztán meglett. Benne volt az élesztővel együtt a zoknis zacskóban.

Nyilván, amikor megálltunk az Lidlinél, vásárlani, utána csak bedobtam egy zacskóba, s hogy az pont a zoknis volt, ki tehet róla nem? Én  biztosan nem! Ez a bót nem ad zacskót a vásárláshoz, hát így sikeredett elpakolnom. Szóval lett sajt. Utána szabad a gazda, mert a kötelező alkatrészek megvannak.

Én még tettem rá csípős kolbászt, cseresznyepaprikát, csilipaprikát, zöldpaprikát, és megszórtam friss oreganóval. Ja, és egy kevéske friss kakukkfüvet, amit a gyomláláskor sikerült kihúznom.

Sütés: maximumra előmelegített sütőben nagyjából 10 perc.

Ez a Pizza von Seafalcon.

Sörike illik hozzá, vagy vörösbor. Kóla tilos! (Nálam...)

Feedek
Megosztás

Címke lista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HTML

ingyenes webstatisztika