Sokfelé kerestem, sok mindent találtam. Ennél fogva azt hiszem, legjobb megmaradni egynél, hogy ne legyen kavarodás, ellentmondás.

Az oroszlán:

eleme a tűz
Uralkodó bolygó - Nap
Minőség - fix (ezst speciel nem értem, de nem baj, attól még okos oroszlán vagyok)
Princípium - szabadság
Szerencseszám - 4 és 6
Szerencsenap - vasárnap
Harmonikus szín - napsárga és aranysárga
Drágakő - rubint, gyémánt
Virág - pünkösdi rózsa, muskátli, napraforgó, babér


Ja, a kedvenc színem a sárga, és kedvenc virágom a napraforgó és a sárga dáli, ki tudja miért?

Ilyenek az oroszlánok

Legjellemzőbb tulajdonságai: jó szívű, - igaznak tartom

szeretetre méltó - a feleségem kérdezzétek, aki immár 35 éve igazolhatja...

aki mindig ügyel arra, hogy valamiben a többiek fölé kerekedjen - ez nem én vagyok, de a család többi oroszlánjára jellemző!

Általában békés és nagylelkű, de hajlamos a dühkitörésekre, amikor nem nézi, hová csap, és azokat is megbántja, akikre nem is haragszik - BINGÓ, tökéletesen igaz!!!

Királyi megjelenése tekintélyt követel, ugyanis nemcsak a külsőségekben, hanem gesztusaiban, megnyilvánulásaiban is demonstrálni akarja, hogy több, mint a környezete. - bla-bla-bla, ez nem jellemző (rám)


Lelkesedése magával ragadja a környezetét is, sokan szívesen utánozzák. - na ja, persze, hogy így van!

Szereti a játékot, a szórakozást, szüksége van a társaságra, a "közönségre". (Talán ezért is található oly sok Oroszlán-szülött a színészek között.) - igaz, bár a világot jelentő deszkákra csak az előző bejegyzésemben léptem...

Alattomos, kicsinyes dolgokra képtelen. Ha támad, csak szemtől szemben teszi, és ezt várja el a világtól is. - így igaz!

Versengő szelleme nemcsak a sportban nyilvánul meg, hanem az élet minden területén, így persze a szerencsejátékokban is. - én nem, de a többiek igen!

A legtöbb szenvedélyes kártyás - nagyon szeretek!

lóverseny-látogató - elvből nem költök egy fillért se szerencsejátékra (mert egyszer nagyot - 50 libanoni lírát, az itt a piros, hol a piros észjátékon - buktam, azóta egy petákot se)

vagy totózó Oroszlán jegyű - ez periodikus, hogy totózom, lottózom-e

Alapvetően hiú - természetesen, hiszen oroszlán és férfi vagyok!

így nagyon szereti, ha dicsérik és csodálják - őszintén: ki nem?

Ezt a csodálatot igyekszik nap mint nap kivívni magának - ez hülyeség... elég hetente...

Gyakran fordul meg a szoláriumban, hogy a bőre napbarnított és ragyogóan szép legyen - nem vagyok idióta, a bőröm nem viszem a vásárra, a szoláriumtól hamarabb öregszik, nézd meg a negyven éves szolárium banyákat

Edzőterembe jár, hogy tökéletes alakját minél tovább megőrizhesse - jártam, de nem sokáig... így is elég szép vagyok!

és sörényszerű haját a legjobb fodrászok fésülik - ezek szerint én a legjobb fodrász vagyok... micsoda baromság! Fodrásznál fésültetni!

Egészséges exhibicionizmusa az öltözködésében is tetten érhető. Ruhái mindig kiemelik alakját, tükrözik jó ízlését. Egész megjelenése eleganciát sugároz. Szereti az élénk színeket, a látványos kiegészítőket, a hosszú sálat, a széles karimájú kalapot és férfi létére szívesen visel ékszert, gyűrűt, nyak- és karláncot is.

- Nahát ez totál hülyeség! Nem ismerek oroszlánt, aki ilyen nyálas, gejl, karkötős buzi lenne... Pont az ellenkezője! Kényelmes viselet, nem érdekel a divat!

Hát ennyi...

Hogy milyen az oroszlán, elég jól ismerem: augusztus 3-án születtem. Édesapám július 29, ő is oroszlán. Az ő szülei is azok, így nagyszülő oroszlánok is vannak a családban: nagyapa augusztus 3-án, nagymama augusztus 4-án született. A nagynéném augusztus 3-án...

Elég?

Híres emberek?

Gárdonyi Géza 1863. augusztus 3-án született, Francisco Asenjo Barbieri spanyol zeneszerző, Guiness Világ Rekordok szerint a valaha élt legöregebb macska, az 1967. augusztus 3-án született Creme Puff, Bercsényi László 1689. augusztus 3-án született Eperjesen, ő alapította és szervezte magyar emigránsokból a híres francia huszárezredet.