A Seafalcon mesél

Mindenféléről mesélek a tengerészet kapcsán. Fényképek, videók, receptek, sztorik, naplóbejegyzések, viccek... ami jön.

Vendégkönyvből... Mini Skanzen - Ászár

Print Friendly and PDF

Pénteken elvittem édesapámat a Kisbéri Mini-Magyarországot megnézni, és persze az ászári Mini Skanzent is meglátogattuk. Mindkettő nagyon tetszett. Annyit tudni kell róla, hogy amíg nyugdíjba nem ment, újságíró volt a MEDOSZ lapnál (ez ma szinte semmit nem mond, tehát a Mezőgazdasági és Erdészeti Dolgozók szakszervezeti lapja), így aztán neki nagyon nehéz újat mutatni Magyarországon, hisz mindig nyitott szemmel járt... nagyon örült, meg is jegyezte, hogy lám, lehet okos dolgokra is költeni az állam pénzét (bár ez EU-s támogatásból épült). A tájházban lapozgattam a vendégkönyvet.

Nem állhattam meg, hogy hármat le ne fotózzak, és megosszam veletek. Íme:

Ászár - Mini Skanzen

Print Friendly and PDF

Tegnap barátainkat elvittük a kisbéri Mini-Magyarországot megnézni, majd átmentünk Ászárra, ahol a Mini Skanzent "szakértettük" meg!

Nos, most célirányosan mentünk, tudtuk a nyitvatartást (hétköznap 14.00-18.00, szombat és vasárnap 10.00-18.00-ig), de azt nem, hogy egy kedves hölgy is szolgálatban van, aki elmondja mindazt, amit tudni érdemes.

Például, hogy a mini skanzen építője a szomszéd fal, Ete polgármestere volt. Az eteiek nagyon szomorúak voltak, amikor az udvaron felhalmozott kis épületeket egyszer csak autóra pokolták, és elvitték, hogy felépüljön itt ez a szenzációs mini skanzen.

A környék házait mutatja be, ami így nem teljesen igaz, hiszen akáról nincs egy se, inkább azt mondanám, hogy Kisbértől északra levő települések épületeit válogatták ki. Minden épület egy falubeli mása, csak a templom és az iskolaépület nem, ezek a környékbeli "kollégáik" jellegzetességeit egyesítik egy épületbe.

A képek végén a helyi tájházban készültek láthatóak, ami nemrég még használt lakóház volt. Most valamiféle közösségi házként is üzemel, disznóvágást rendeznek és egyéb rendezvényeket, például az adventi koszorúkat a falu házaira itt készítették...

Ha van egy szabad délutánod, feltétlenül gyere el! A Kisbér - Ászár kirándulás belefér két órába, de ezt ne vedd készpénznek, mert én még a Kiskastélyt nem láttam, és az is a program része (lehet), majd kiderítem, és elmondom...

A képek:

Feedek
Megosztás

Címke lista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HTML

ingyenes webstatisztika