A Seafalcon mesél

Mindenféléről mesélek a tengerészet kapcsán. Fényképek, videók, receptek, sztorik, naplóbejegyzések, viccek... ami jön.

Vendégkönyvből... Mini Skanzen - Ászár

Print Friendly and PDF

Pénteken elvittem édesapámat a Kisbéri Mini-Magyarországot megnézni, és persze az ászári Mini Skanzent is meglátogattuk. Mindkettő nagyon tetszett. Annyit tudni kell róla, hogy amíg nyugdíjba nem ment, újságíró volt a MEDOSZ lapnál (ez ma szinte semmit nem mond, tehát a Mezőgazdasági és Erdészeti Dolgozók szakszervezeti lapja), így aztán neki nagyon nehéz újat mutatni Magyarországon, hisz mindig nyitott szemmel járt... nagyon örült, meg is jegyezte, hogy lám, lehet okos dolgokra is költeni az állam pénzét (bár ez EU-s támogatásból épült). A tájházban lapozgattam a vendégkönyvet.

Nem állhattam meg, hogy hármat le ne fotózzak, és megosszam veletek. Íme:

Mini-Magyarország, Kisbér (2)

Print Friendly and PDF

Ma bevittem a vendégeinket, és megnéztük megint. Örömmel láttam, hogy milyen sokan jöttek. A parkolóban sok autó, a sétányokon sok ember, gyerek. Úgy látom, működik a hírverés, ez számomra olyan volt, mintha varjúhájjal kenegették volna a hátam! (Ha valaki tudja, hogy milyen, az írja meg! Meg azt is, hogy honnan ered a szólás.) Remélem, senki nem jelent fel, hogy a fényképezőgépem otthon hagytam! Csak tessék, kérem, lehet jönni, folyvást, folyvást...

Kérés a Blog olvasóihoz!

Print Friendly and PDF

Nem nagy, és nem teljesíthetetlen.

Aki jelen van a Fészbukon, vagy az Iwiwen, az igazán megtehetné, hogy a kisbéri Mini-Magyarországról írt blogbejegyzésem megosztaná. Ezáltal a híre sokkal tőbb emberhez eljutna, és ha a ti ismerőseitek is megosztja, akkor meg hú...

Ha nem tudod, hogyan osszad meg, akkor ezt a linket kimásolod: http://tengerisalata.blogter.hu/474951/mini_magyarorszag_kisberen

majd az üzenőfaladon rákattansz a link gombra, és oda bemásolod. Ezután mellette megjelenik egy gomb: "Melléklet". Erre katt, és az alatta levő szövegmezőben írhatsz üzenetet.

Előre is köszönöm.

Mini-Magyarország Kisbéren

Print Friendly and PDF

Tegnap Kisbéren jártunk. Most célirányosan kerestük a Mini-Magyarország névre hallgató makett parkot, azt hiszem, az a jó szó erre.

Hogyan szereztünk tudomást erről? Vasárnap vártam az asszonykámat, a pesti busszal érkezett. A buszról leszállt három korosabb hölgy is.

- Merre kell a tóhoz menni? - kérdezték.

Elmagyaráztam. Tőlük tudtam meg, hogy egy parkot keresnek, ahol látható a parlament.

Hitetlenkedtem. Itt, Kisbéren?

A hölgyek elmentek, és mi is hazamentünk.

Aztán egy fészbukos linken találkoztam egy képgaléria linkjével. Elámultam. Ez hogy a túróba lehet?

Hogyan lehetséges, hogy ilyesmi van Kisbéren, és a legnagyobb titokban tartják? A városkában egy plakát, egy ismertetés nem sok, egy útjelző tábla, semmi. Elképesztő. (Ha van, akkor annyira feltűnő, hogy nekem nem tűnt fel eddig, aki hetente bejárok.)

Megkerestük, megnéztük.

Nekem nagyon tetszett! Ide mindenkinek el kell jönni! A park 2011. június 21-én nyitott, ha jól emlékszem a napra. Tehát új. Van egy kis ingyenes parkoló, a bejárati bódéban egy karbantartó munkással lehet beszélgetni, pénztár nincs. Nézd meg a diavetítést, alatta pedig elmagyarázom, hogyan találhatod meg a parkot.

 

 

Itt a térkép (remélem rajta lesznek az útvonalak...).

Útvonal ehhez: Ménes utca nagyobb térképen való megjelenítése

A térképet kinagyítva megláthatod, hogy a parkban egy kanyargós utca van, kis köröndökkel, nos ez a park. A következő térképen, megmutatom, hogyan tudod gépkocsival elérni a 81-es útról jövet

Nagyobb térképre váltás

Feedek
Megosztás

Címke lista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HTML

ingyenes webstatisztika