Azt hiszem át kéne írni a blogom címét: A Seafalconné főz, Seafalcon blogolra, csak baromi hosszú lenne...

Amit itt megmutatok egy félszemmel való tévézés eredménye, a paprikán volt valami hasonló...
Nem hinném, hogy a sült csirkecomb mibenlétét hosszasan taglalni kellene, meg hogyan készíts párolt rizst az ebédhez. Most a lényeg a mártás!
A mártáshoz hozz a kertből vagy húsz dekányi spenótot. (Ha a kerted a multinál van vagy egy kistermelőnél, akkor vásárolj...) Megmosod, és felteszed igen kevés vízben főni. Épp, hogy ellepje, ha jól belenyomkodod. Adj hozzá fokhagymát, frissen reszelt gyömbért és egy kis csokor korianderlevelet. Ha megfőtt, turmixold össze.
Vajon piríts meg két csapott evőkanál szeletelt mandulát, szórd meg liszttel, adj hozzá tejszínt, és főzz belőle besamelt. Ehhez add a spenótot. Kicsit főzd össze, de közben tegyél bele házi sajtot. Ha nincs, akkor jól olvadót használj. Egy részét akkor tedd bele, amikor már annyira lehűlt, hogy egyben maradnak a sajt kockák.
Amióta az asszonykám elkészítette, több módon is esszük, például pirítósra kenve is nagyon finom, és természetesen spagetti mellé is tökéletes!
Jó étvágyat!