Nem szeretem a bálokat, nem is járok, de most szeretnék egy kis reklámot csapni ennek, mert amiért rendezik, az nekem is szívügyem.

Egy ímélben kaptam a kérést, hogy ahol lehet, tegyem közhírré. Akkor legyen:

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK!MENTSÜNK MEG 120 ÉVET!

A Láng Gépgyár technológiai leírása, tervrajzai olyan műszaki tudást ölelnek fel, amelyek hazánk gépgyártásának alapvető történelmi dokumentumai. Ezen információk elvesztése a közös múltunk egy darabjának végleges elvesztését jelentené.
A dokumentumokat a megsemmisülés elől biztonságba helyezték, de a papír alapú dokumentációk megmentéséhez annak teljeskörű gombamentesítése és digitalizálása feltétlenül szükséges. A több ezer oldalas tudástár esetében ez azonban jelentős anyagi áldozatot igényel, amelyhez az elkötelezett partnereket az alapítók továbbra is várják.

TALÁLKOZZUNK 2012. FEBRUÁR 18-ÁN AZ EURÓPA HAJÓN!

A magyar mérnöki tudás ünnepeként és a dokumentumokba rejtett közös tudás megmentéséért
HAJÓSBÁLT SZERVEZÜNK, AHOVA HÍVJUK ÖNT IS.

A program részeként megidézzük a Láng Gépgyár alapításának évét a zenei és a gasztronómiai repertoárban. Az események között pedig Ön is "örökbe fogadhat" egy megmentésre váró dokumentumot, amelyet így az Ön hozzájárulásával a szakértői csoport mind papír alapon, mind digitalizálva megfelelően tud majd archiválni.
TISZTELETTEL INVITÁLJUK ÖNT ÉS PARTNEREIT


Az alapítványi támogatásként befizetett összegek a dokumentumok megmentését és elhelyezését szolgálják, így a "belépési díj" csupán ajánlott összeg, az hozzájárulás mértékét természetesen a résztvevők maguk határozzák meg.
Remélem, hogy a programot érdekesnek, a célt pedig támogatásra érdemesnek találja, és találkozunk február 18-án.
A Láng Dokumentumok megmentésére alakult Társaság nevében:
Sztankó Attila
a MAHOSZ elnöksége nevében
Horváth Imre


A rendezvény weboldala, ahol a menüt is elolvashatod itt van.