A Seafalcon mesél

Mindenféléről mesélek a tengerészet kapcsán. Fényképek, videók, receptek, sztorik, naplóbejegyzések, viccek... ami jön.

A hobbiparaszt kérdezi a citromillatú muskátliról

Print Friendly and PDF

Van nekünk egy szépséges citromillatú muskátlink, amit ősszel kaptunk, és ment a szobába áttelelésre. Szépen hajt, meg minden, ( a képen az első oszlopban látszanak az új hajtások) de ami aggasztó, hogy a cserépben lévő földön szép fehér bolyhos izé keletkezett (a harmadik oszlopa föld állapottya...). Ezt az én hajdani okl. paraszti hajlamom valamiféle gombás betegségnek tudja felfogni, a kérdés az, hogy a földben lehet, vagy a muskátli "baja-e-é"?
Aki tud okosat mondani, az ne tartsa vissza a hozzászólásait!!! Mit lehet, kell, célszerű tenni vele?
Köszöntöm szépen a kedves válaszokat!!!


 

A hobbiparaszt örül

Print Friendly and PDF
Hát hogyne! Emlékszel, tavasszal milyen kilátástalannak ítéltem a helyzetet? Nos, örömmel jelentem, az idei évre tervezett munkákat elvégeztük! Az utolsó volt a tereprendezés! A fenti képen láthatod, milyen volt, amikor nekiállt a buldózer. Sajnos hiába van talicskám, meg lapátom, nem ment sk. mert ugye a térdem, meg ugye ez akkora baromi nagy meló feltölteni a garázs előtti szakaszt (a keverővel egy vonalban majd egy méter vastag sitt került...),
Szóval buldózer jött, és két óra alatt megcsinálta amit én három év alatt tudtam volna.
És kész, és örülünk!
Persze ez nem azt jelenti, hogy elhintettük a babérágyat, és innen pihenünk rajta. mert hál' Istennek lesz mit jövőre is csinálni!

Ami a nagyon remek, hogy a tereprendezésre félretett pénz túl soknak bizonyult, annyira, hogy most kijön belőle a gyümölcsfák, szőlő, ribizlibokrok ára, így azt is el tudjuk telepíteni.
Igazság szerint, az elkettyenés egyik oka ez is volt tavasszal, ha nem tudom a tereprendezést megcsinálni, akkor nem tudok gyümölcsfákat telepíteni, és nem tudok majd vegyes lekvárt, meg baracklekvárt főzni... 
Hogy mi mindent tervezek? A képeken megmutatom. Az igazsághoz tartozik, hogy a növények elhelyezése persze az idénre vár, a nagy munka az lesz, amit az utolsó képen mutatok.
Remélem, lesz erő, lesz tehetség, és meg tudom csinálni! Ahol a két bozótos fa van, meg közte a hulladék gerenda oda egy sufnit tervezek, hát meglátjuk...
Ja és végül megmutatom a sok kétkedőnek, szkeptikusnak, hogy igenis lett csemegekukoricám, a június végi másodvetés szépen hozott, hamarosan fazékba kerül a zsenge kukorica! Még hogy nem érik be! Nézze meg az ember!!! 

A hobbyparaszt kérdezi: mit rontottam el?

Print Friendly and PDF

Mert attól tartok, hogy valamit nagyon! De bennem van tartás, nem rejtem véka alá, nem szégyellem!
Szóval lassan hónapok óta készülök arra, hogy szilvalekvárt főzök.
Tegnap nekiduráltam magam, és tessék...
Hiába dolgoztam, meg teljesen más lett, mint az asszonykám szilvalekvárja.
Remélem, kapok jó ötleteket, hogy mit lehet vele csinálni?
Esetleg, ha még egyszer (ki)főzném?

Feedek
Megosztás

Címke lista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HTML

ingyenes webstatisztika