Tudod mi az a seberli? Én Fakanálforgató tollforgató blogjában találtam, mint grízkockát, és egy hozzászólásban olvastam, hogy Csíkban seberlinek hívják. Igaza van Tollforgatónak, nagyon finom levesbetét.


A karalábéleveshez egy darab óriás karalábét használtam, a másfél literes lábasom kicsi lett, annyi volt felkockázva. Olíva olajat forrósítottam, arra dobtam a karalábét, sóztam és tettem hozzá egy kanál házi vegetát (zöldségkrémet) és megszórtam kurkumával (szükséges az ízületeknek). Alaposan megdinszteltem, kicsit megszórtam liszttel, felengedtem tyúkkockás lével, addig főztem, amíg nem lett puha a karalábé. A főzés végén adtam hozzá vagy másfél deci fehérbort és három dús ág bazsalikomot. Végül botmixerrel összeturmixoltam.


A seberlihez négy tojásba kevertem két evőkanál grízt, majd sóztam, és alaposan felvertem, elkevertem. Hagytam állni tíz percet, majd kevés olajon mindkét oldalát pirosra süttem. Felkockáztam, és mehetett a levesbe. Finom volt!!!