Nos a név tőlem ered, valójában a semmitmondó Pulykamell (aszalt szilvával töltve) néven találtam a világhálón . És ez volt a december 25-i fő fogás a karácsonyi asztalon. Seafalconné beleadott apait-anyait, és valami isteni pulykát tett az asztalra. Most azt mondhatnád, hogy "de nagy volt a szád, miszerint a feleséged nem főz karácsonykor!". Nos, nincs igazad, mert ezt az asszonykám már 23-án elkészítette, ebéd előtt csak bizonyos utómunkálatokra volt szükség. A legelső lépés, hogy szerezz egy szép cserépedényt. A mienk ilyen gyönyörűséges, román, de valódi román, mert kedves bukaresti vendégeinktől kaptuk. Mielőtt részletezném a hozzávalókat, elmondom, hogy a pulykának két vendégváró ebédre kellett elégnek lenni, ezért mi többszörösét vettük a hozzávalóknak.
Nézzük! Hozzávalók: 800 g pulykamell filé egyben, 100 g puha kimagozott aszalt szilva, 1 közepes alma, 1 közepes fej hagyma, 10 szelet füstölt szalonna, 1 rozmaringág, 8-10 gerezd fokhagyma, 1,5 dl száraz vörösbor, 2 evőkanál olaj, fehér bors, só Láss hozzá: A húst a mosás után törölgesd meg, majd úgy vágj bele oldalirányból, hogy minél nagyobbra tudd szétnyitni. Klopfolni tilos, mert lényeges, hogy a hús felszíne egyenetlen legyen. Sózd, borsozd. Készítsd elő a hozzávalókat: az almát kockázd fel, a hagymát tisztítsd meg.
A húst fedd be a szalonnával, majd erre halmozzad az almát és a szilvát. A szélén hagyj egy keskeny sávot. Most tekerd fel, a tölteléktelen sáv fedje be. Kötözd át zsineggel, cérnával, amid van.  Az edény aljába tedd a fokhagyma  és a hagyma felét. Mi három tekercset készítettünk, a cserepünkbe függőlegesen tettük (ez a köcsög adottsága miatt volt). Ha benne van, akkor dugd közéjük a rozmaringot, tedd a tetejére a  maradék felszeletelt hagymát és a fokhagymát. Öntsd nyakon a vörösborral, fedd le a cserépedényt a tetejével, és tedd a 180 fokos sütőbe. A cseréptálban nem lehet hipp-hopp sütni, tehát legalább három órát hagyd benne.
Mivel mi két nappal előbb készítettük el, ezért 25-én hidegen felszeletelte az asszonykám, majd tepsibe tette, és forró sütőben 15 percig pirított. Hozzá apró burgonyát megfőzött, majd a meghámozottakat vajon megpirította. Ehhez még mártás is dukál. Vörösboros áfonyamártás: Hozzávalók: 1 fej lila hagyma, 1 evőkanál reszelt gyömbér, 1 evőkanál olíva olaj, 2dl vörösbor, 3 evőkanál áfonyalekvár, 1 kávéskanál mustár, 5 dkg vaj, só, őrölt bors ízlés szerint.
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát olajon megdinsztelni, hozzáadni a vörösbort, a gyömbért, mustárt. Erős lángon állandó keverés mellett felére főzni. Majd hozzáadni az áfonyalekvárt, sóval, borssal ízesíteni, végül hozzákeverni a vajat. Amikor jól összefőtt, mixerrel pépesíteni. Ehhez nagyon finom vörösbort ittunk. Az ételekhez a bor megválasztása a nagy fiam játéka,. Komolyan veszi, és mindig jót hoz, hiszen  ért hozzá,  komoly bortanfolyamokat végzett, itthon és Londonban, mindenféle sommelier bizonyítványa van. Amit az asztalra tett: a villányi Kiss Gábor pincéjéből egy 2007-es portugieser. Hát mit mondjak, igazán fenséges ebéd volt!