A Seafalcon mesél

Mindenféléről mesélek a tengerészet kapcsán. Fényképek, videók, receptek, sztorik, naplóbejegyzések, viccek... ami jön.

A mai dőzsölésem tárgya:

Print Friendly and PDF
Tekintettel az ünnepekre, reggelire finom kis csalántea.
Tekintettel az ünnepekre, ebédre finom kis csalántea.
Tekintettel az ünnepekre, vacsorára finom kis csalántea.

 

Mindenkinek jó étvágyat kívánok!
Ja, és a recept, hát majd elfelejtettem, no nézd csak!
Májusban, júniusban, júliusban szedett kiszárított és összemorzsolt csalánból egy nagykanálnyit fél liter vízzel forrázz le, és hagyd állni egy jó fertályórát.
Kész.
Lehet jóllakni!

Csalánpesztós spagetti

Print Friendly and PDF

Tésztanapon sok spagettit eszem. Nos, nemrégen zsenge csalán csípett meg.

- A rosseb egye meg! - dühöngtem, de aztán arra gondoltam, hogy inkább nekem kellene. A gondolatot tett követte. Gumikesztyűt húztam, leszedtem a csalánt, alaposan megmostam. Elkészítettem a pesztót, az alábbi zöldekből, ahogyan azt az alábbi mozaikképen láthatod:

csalán, lila hagyma, citromfű, menta, petrezselyem, szurokfű (oregáno). A zöldeket megvágtam, hoyg besegítsek a turmix késének. Természetesen kell hozzá olajos mag, ez a szezámmag volt, és egy kevéske olíva olajat is cseppentettem hozzá. Ezt turmixba, alaposan elturmixoltam, és a pesztóm készen volt. Most már csak rá kellett szednem a kifőtt spagettira, összekeverni, és bedörgölni.

Jó étvágyat kívánok!
Feedek
Megosztás

Címke lista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

HTML

ingyenes webstatisztika