Szokásommal ellentétben, nem gugliztam meg a receptet, mert nem akartam, hogy befolyásoljanak. Ugyanis ez olyan, ahogyan én szeretem, azaz ahogyan édesanyám készítette. Az ötletet a másodvetésű zöldborsó és zöldbab adta, zsenge, szép, friss, és majdnem minden megtermett a kertben hozzá, kivéve a csirkeaprólékot, az idei szárazság úgy látszik, nem kedvezett a tyúkfának... :-D

Tehát akkor kimégy a kertbe, és összeszeded a hozzávalókat:

 

2 sárgarépa, 2 fehérrépa, egy kis zeller, 2-3 szem közepes krumpli, zöldbab, zöldborsó egy-egy maroknyi (a zöldborsó kifejtve), egy karalábé, egy közepes paradicsom, egy paprika, és ha úgy gondolod egy kis fej karfiol negyede.

Petrezselyem és zeller zöldje.

Két csapott evőkanál liszt, pirospaprika, bors.

Egy csirke aprólékja, és esetleg még némi kiegészítés.

Három tojás sárgája, tejföl.

Most nekifoghatsz:

Mindent egyforma nagyságúra kockázz (amit kell és lehet).

Olajon pirítsd meg az aprólékot, majd add hozzá a zöldségeket a paprika és a paradicsom kivételével. Sózzad, és dinszteld meg. Ezután szórd meg a liszttel, pirospaprikával, borsozd, és öntsd fel vízzel. Ha felforrt, add hozzá a paprikát, paradicsomot és a zeller és petrezselyemzöldet. Alacsony tűzön főzd meg.

Ha kész, keverd el a tojások sárgáját a tejföllel, merj belőle a tányérba, és erre szedd a levest.

A fotón én a levesre tettem, de az első tányért úgy ettem, ahogyan előírtam. Ha szereted, akkor főzz bele vajgaluskát, nekem nem volt hozzá elég vajam. (Sajnos) Tálalhatod este, fáklyafény kíséretében, így nagyon klassz a vacsora...