Csiliszószt főzök. Van nekem egy jól bevált szószom, amihez sok-sok fokhagymát használok. Jelen esetben tizenegy fej várt megpucolásra. Hát ezt hagyományosan nem lehet, belepistulok, amire elkészülök!
Kerestem a Youtube-on módszereket. Megmutatom, melyiket találtam alkalmasnak, és után, hogy nekem hogyan sikerült.

Nos ez a videó:

Ez a tuti módszer, de ez a tenyérrel való csapkodás egy fej esetén még elmegy, de tizenegy esetében nem!
Fogjuk a fokhagymafejet:
Ezt most nem a tenyeremmel csapom szét, hanem ráteszek egy kisebb vágódeszkát,
Erre csapok rá. Lehet kettőt is... A fokhagymánk szépen szétlapul.
Ezután megy az edénybe. Én sokáig nem alkalmaztam a módszert, mert misztifikálták ennél a lépésnél, két egyforma fémtál kell, meg efféle. Hát nem. Kell egy edény, meg fedő, amiben jól kopog majd rázás közben. Én egy acél edényt és üvegtetőt használtam, 6-10 másodpercig erőteljesen ráztam, íme az eredmény:
Láthatod, hogy a gerezdek levetkőztek, és ami nem, azt könnyen lekaparhatod...
A tizenegy fej megtisztítása nem volt több húsz percnél!
Na, megyek, pépesítem és a szószhoz adom!