Előre bocsátom, hogy az étel nem igazán fotogén, de az is lehet, hogy csak én vagyok béna, de nem tudom kihagyni ezt az ételt, mert igazán finomra sikeredett! Volt a hűtőben még két szelet tengeri halfilé, gondoltam, mivel csicsóka szezon van, jól fognak passzolni egymáshoz. A hal kicsit macerásnak tűnik, de nem az. A sütőt bekapcsoltam 200 fokra. Majd kevés olajon megpirítottam mindkét oldalát. Az egyik oldalát besóztam, borsoztam, és betettem a serpenyőbe, majd egy-két percig sütöttem. Közben sóztam, borsoztam a felső oldalt, és megfordítottam. Egy megfelelő méretű tepsibe pár szál friss rozmaringot fektettem (az első szobában telelnek), és erre jött a hal. Elkészítettem az öntetet: Másfél deci száraz fehérbort (lokálpatrióta révén természetesen Móri Ezerjót), féldeci olíva olajat és másfél deci tejszínt, kevés friss gyömbért, szerecsendiót és három gerezd zúzott fokhagymát alaposan elkevertem, majd a halak sütőolaját is hozzáadtam, s ezzel leöntöttem a halat a tepsiben. Lefedtem alufóliával, és 20 percig sütöttem, majd levettem a fóliát, és még 15 percig pirult. Közben elkészítettem a pürét: A megsült tökből kikapartam a velőt. Egy kiló nyers tökből lett 30 deka velő. Egy kiló csicsókát vízben megfőztem (15 perc). Összetörtem, sóztam, fehér borsoztam, adtam hozzá két mokkáskanál kurkumát (ez a térdem miatt kell minden kajába), majd ment bele a sütőtök. Alaposan eldolgoztam tettem hozzá kevéske tejszínt, és kész.

A halat kivettem a tepsiből, a szószt tálaláskor összeturmixolva lehet hozzáadni, de én ettől eltekintettem.

A maradék fehér bor nagyon jól megy hozzá.  Jó étvágyat.